Vit chokladpannacotta

Vispgrädde 3 dl
Mjölk 1 dl
Vit choklad 100 g
Socker 2 msk
Gelatinblad 2 blad

 

1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i en bunke.
2. Koka ihop grädden, mjölk, vaniljstång och sockret i ca 5 miinuter.
3. Hacka ner chokladen och lägg i en skål.
4. Krama ur gelatinet och lägg tillsammans med chokladen.
5. Häll över den varma gräddkoket och rör om till en helt jämn smet.
6. Häll smeten i en form ca 10 x 8 cm och frys in
7. När pannacottan är fryst skär du upp den i rektangulära portionsbitar
8. Lägg bitarna på tallriken och låt stå ute i ca 20 min så den blir mjuk tills serveringen.

Bärkompott
Frysta blandade bär 3 dl
Vatten 1 msk
Socker 1 dl
Vaniljstång 1 st

 

1. Häll upp 1 dl socker, 1 vaniljstång och 1 msk vatten i en kastrull och koka detta i ca 10 minuter eller tills sockerkristallerna har smällt och sockerlagen kokat ihop.(karamell)
2. Sila av sockerlagen och vänd i de frusna bären.
3. Låt detta dra i minst 1 h.

Knäckkorgar
Smör 100 g
Havregryn 3 dl
Socker 1 1/2 dl
Ägg 1 st
Vetemjöl 1 msk
Bakpulver 1 tsk
Ingefära 1 krm

 

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla ingredienser i en skål utom smöret.
3. Smält smöret och häll i skålen med alla ingredienser.
4. Klicka ut ca 1 msk smet en plåt med bakplåtspapper. Max 2 på varje plåt,
de flyter ut rejält (man kan använda samma bakplåtspapper hela tiden).
5. Grädda i mitten av ugnen ca 6-7 minuter, kolla noga så de inte bränns.
6. Låt kakorna stå ca 2-3 minuter och ta sedan försiktigt loss dem från plåten
och lägg dem på ett upp och nervänt glas

Comments are closed.