Sotad laxloins på en jordärtskockspure, wasabikärnor samt liten syrad sallad

Jordärtskockor 200 g
Smör 20 g
Lök 30 g
Grädde 1 1/2 dl
Lax 200 g
Caunnkrydda 30 g
Rädisa 2 st
Seller 30 g
Morot 1 st
Citron 2 st
Lime 1 st
Honung 1 msk
Wasabikärnor

 

Laxen

1. Skär upp Lax i önskad form
2. Vänd runt den i kryddammet
3. Sota på den i en mycket het panna ca 15 sekunder på varje sida. Den skall fortfarande vara rå i mitten.
4. Låt svalna något och skär sedan upp den i tunna skivor

Jordärtskockspuré

1. Skala löken och jordärskockan, hacka ner dem och fräs på detta i lite smör.
2. Häll på grädden och koka i ca 20 minuter på svag värme eller till kockan är helt mjuk.
3. Sila av ev överbliven grädde och mixa kockorna helt släta. Smaksätt med salt och
peppar. Späd ev på med lite av grädden om den är för kompakt.

Cruditesalla

1. Skiva salladen tunt och lägg i en bunke.
2. Häll på oliv olja , pressad lime och citron. Låt detta stå och dra i ca 20 minuter.
3. Precis innan servering smakar man av med lite flingsalt.

Comments are closed.