Kantarellsoppa med Färskosttoast
4 port
Ingredienser
Charlottenlök | 2 st |
Buljongtärning | 1 st |
Mjölk | 2 dl |
Matlagningsgrädde | 4 dl |
Smör | 1 msk |
Kantareller | 300 g |
Formbröd | 4 st |
Färskost | 100 g |
Paprika röd | ½ st |
Persilja | 20 g |
Salt | 1 tsk |
Aromat | 1 tsk |
Portvin | 4 cl |
Gör så här
1. Hacka ner lök, kantareller och fräs på detta i lite smör tills löken är mjuk.
2. Lägg i buljongentärningen ( kan vara, grönsaksbuljong, kyckling )och häll på mjölken och grädden. Låt detta kocka i minst 10 minuter.
3. Kör soppan i en mixer, det skall fortfarande finnas små bitar av svampen kvar. Koka upp den igen och smaka av med lite portvin, salt och peppar.
4. Hacka ner charlottenlöken, paprikan och persiljan jätte fint. Blanda samman detta med färskosten och det hackade brynta kantareller.
5. Smaka av med salt och peppar.
6. Bred ut krämen mellan toastarna och stek dem snabbt i en stekpanna med lite smör.
Servera soppan i en rolig tallrik med den ljumna toasten.