Om Carl Almgren

Carl har jobbat med mat i snart 20 år inom restaurangvärlden.
Carl har jobbat på ett 15 tal olika restauranger i Göteborg, varit köksmästare i
alperna och kock på en båt i Medelhavet.
Han är även utbildad yrkesofficer inom marinen med fokus på mat och utveckling av
det militära köket.
Carl har fått möjlighet genom Militära Kocklandslaget att laga mat åt Presidenter i
Chile och Colombia, vår Svenska Kung, FN soldater i Liberia med flera
.
2002 startade Carl upp ITH Gastronomi och CalleKock.

Under nästan hela sin kockkarriär har Carl haft ett brinnande intresse för
tävlingsmatlagning. Under tio år har Carl varit medlem i det Svenska Militära
kocklandslaget där Carl var Kökschef under fem år. Carl har under sin tid som kock
bl.a erövrat ett silver och ett brons i matlagnings-VM 2002, guld i Military Grand Prix i
London 2005.
Guld och silver i OS 2008 i Tyskland.
År 2010 var det äntligen dags att få vinna guld i Matlagnings-VM och bli
världsmästare i Luxemburg tillsammans med Svenska Militära kocklandslaget.