Krämig Fisksoppa med röding, tork och färska blåmusslor

4 port
Ingredienser
Saffran 0,25 g
Schalottenlök 1 st
Morot 1 st
Fänkål 172 st
Palsternacka 1 st
Fiskbuljongtärningar 1 st
Vitlök 1 klyfta
Grädde 4-5 dl
Torrt vitt vin 3 dl
½ nät blåmusslor
Salt & peppar
Röding
Torsk
Olivolja 1 msk

 

Soppan

1. Hacka lök, vitlök och rotfrukter i små tärningar och fräs i lite olivolja utan att det tar färg.
2. Lägg i de tvättade musslorna och häll på vinet. Detta kan även köras i ångung på 95 grader i 5 minuter.
3. Låt detta koka i ca 3 minuter under lock.
4. Sila av fonden och reducera ner den tills hälften återstår
5. Tillsätt ev buljongtärningar, grädde och saffran och koka ihop detta i ca 10 minuter.
6. Mixa soppan slät och koka upp den igen.
7. Smaka av med salt och peppar.
8. Vänd ned fisken i bitar och koka upp snabbt. Alt kör i ångugn på 90 grader i ca 5 minnuter

Serveras rykande het i varma marmiter – garnera med några räkor och finklippt dill –
tillsammans med vitlöksbröd eller baguette.

Comments are closed.